+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
EJC 1i
03/19/2024

Performer compact și eficient: Jungheinrich prezintă noua sa serie de stivuitoare electrice cu platformă EJC 1i

Ultra-compact datorită tehnologiei 100 % litiu-ion

Noua geometrie a stivuitorului permite o capacitate reziduală semnificativ mai mare 

Performanță crescută datorită vitezei mai mari de ridicare și coborâre

Jungheinrich va prezenta noua sa serie de stivuitoare electrice cu platformă pietonală EJC 1i la LogiMAT 2024 din Stuttgart. Datorită utilizării bateriilor litiu-ion și a unui design complet nou al echipamentelor, stivuitoarele se caracterizează prin dimensiuni deosebit de compacte, capacitate reziduală și performanțe semnificativ crescute.

Transpaletele electrice manuale sunt utilizate în aproape toate afacerile. În special, companiile mici și mijlocii, retail sau întreprinderile de producție și artizanat cu spațiu de depozitare și de lucru limitat se bazează pe acest segment de stivuitoare. La LogiMAT 2024 de la Stuttgart, Jungheinrich prezintă o nouă ediție complet revizuită a seriei sale de stivuitoare electrice cu comandă pedestră în segmentul entry-level pentru acest grup de clienți. Pentru prima dată, compania se concentrează, de asemenea, în mod consecvent pe utilizarea tehnologiei de ultimă generație litiu-ion în această clasă de stivuitoare. Pe lângă avantajele cunoscute, precum capacitatea de încărcare rapidă și intermediară, funcționarea fără întreținere și durabilitatea, stivuitoarele din noua serie EJC 1i beneficiază în primul rând de densitatea energetică ridicată a bateriilor litiu-ion. În locul unei unități mari de stocare a energiei, așa cum este încă necesar în cazul bateriilor plumb-acid, Jungheinrich a reușit să găzduiască aceeași cantitate de energie într-un modul de baterii mult mai mic în interiorul stivuitorului, pentru a economisi spațiu. Inginerii Jungheinrich au utilizat pe deplin marja de manevră de proiectare rezultată. Versiunea XS a modelului EJC 112i cu baterie de 100 Ah, de exemplu, are o dimensiune L2 de numai 604 mm. Adică cu 68 mm mai puțin decât cea mai compactă versiune a modelului predecesor. Chiar și cu o baterie mare de 200 Ah, noul EJC 112i rămâne mai compact, cu o dimensiune L2 de 654 mm. În special în culoarele înguste și în zonele de depozitare, rezultatul este o rază de întoarcere impresionantă care permite chiar și utilizatorilor neexperimentați să manevreze vehiculele din seria EJC 1i cu ușurință, precizie și siguranță. Un alt factor care a contribuit la acest lucru este faptul că Jungheinrich a redus considerabil înălțimea totală a noilor stivuitoare electrice cu platformă pietonală, îmbunătățind astfel semnificativ vizibilitatea furcilor, a încărcăturii și a mediului de lucru. 

Deși stivuitoarele din seria EJC 1i sunt considerabil mai compacte și mai mici decât modelele precedente, Jungheinrich a reușit încă o dată să le îmbunătățească semnificativ stabilitatea. Acest lucru a fost posibil prin distribuirea inteligentă a greutății în cadrul șasiului stivuitorului și optimizarea asociată a centrului de greutate al stivuitorului, precum și prin utilizarea unor noi profile de catarg. Rezultatul este o creștere considerabilă a capacității de încărcare reziduală de până la 250 kg sau 62,5 %. Datorită unei pompe mai puternice, noile stivuitoare au, de asemenea, o viteză de ridicare cu aproximativ 50 de procente mai rapidă. În plus, Jungheinrich a crescut semnificativ viteza de coborâre. "Cu cât sunt mai mici și mai ușoare bateria și stivuitorul, cu atât scade stabilitatea și, prin urmare, capacitatea de încărcare reziduală – iar această regulă nu se mai aplică. Cu seria noastră EJC 1i, am reușit să obținem o combinație de performer compact și performant care nu are rival în acest segment", explică Christian Erlach, directorul de vânzări al Jungheinrich.

Echipamentele din seria EJC 1i sunt disponibile cu baterii litiu-ion în cinci capacități diferite: 50 Ah, 100 Ah, 105 Ah, 150 Ah și 200 Ah. Toate modelele sunt echipate cu încărcătoare încorporate pentru o încărcare flexibilă la orice priză. Puteți alege între diferite clase de putere: 15A, 35A sau 70A. Acest lucru permite o adaptare flexibilă la cerințele aplicațiilor respective.

Jungheinrich oferă seria EJC 1i cu o gamă largă de variante diferite. Printre acestea se numără EJC 110i/112i ca stivuitor standard, care poate transporta sarcini de până la 1.200 kg și poate fi comandat cu o înălțime de ridicare de până la 4,70 metri. Jungheinrich oferă, de asemenea, varianta de model EJC 110zi/112zi cu ridicare suplimentară, în care brațele roților pot fi ridicate în plus față de furci. Ridicarea suplimentară are o capacitate de încărcare de până la 1.600 kg. Pentru sarcini simple de stivuire, Jungheinrich lansează, de asemenea, o variantă de model cu catarg mono din nou, care atinge înălțimi de ridicare de până la 2,00 m cu un tonaj de până la 1.000 kg. O versiune suplimentară cu șenile largi este potrivită pentru manipularea suporturilor de sarcină speciale, a paleților închiși și pentru transportul transversal al europaleților. Punând un accent deosebit pe vânzările online, Jungheinrich a proiectat EJC 010i preconfigurat și, prin urmare, disponibil rapid, pentru aplicații ușoare și ocazionale. Acesta poate transporta încărcături de până la 1.000 kg și atinge înălțimi de ridicare de până la 3,60 metri.

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați: 

Dr. Benedikt Nufer, purtător de cuvânt

Tel.: +49 40 6948 3489 

Mobil: +49 151 2779 1245 

benedikt.nufer@jungheinrich.de 

 

Despre Jungheinrich: 

Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții intralogistice din lume, Jungheinrich promovează de 70 de ani dezvoltarea de produse și soluții inovatoare și durabile pentru fluxurile de materiale. În calitate de pionier în acest sector, afacerea de familie listată la bursă se angajează să creeze depozitul viitorului. În anul financiar 2022, Jungheinrich și forța sa de muncă de aproximativ 20.000 de angajați au generat venituri de 4,76 miliarde de euro. Rețeaua globală cuprinde 12 unități de producție și companii de servicii și vânzări în 42 de țări. Acțiunea este listată la MDAX.

Aveți întrebări?