+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
Arla Foods
Sistem de stocare cu cărucioare transport-shuttle

Arla Foods construiește un sistem de stocare compact

Arla Foods este una din cele mai mari cooperative de lactate din lume, având o producție însemnată de lapte, brânzeturi, iaurt, unt și margarină. Procesele logistice din depozitul danez din Holstebro au fost optimizate pentru o mai bună utilizare a spațiului. 

Depozitare eficientă a încărcăturilor mari

La aproape 300 km de Copenhaga, în Holstebro, pudra de proteine din lapte este înmagazinată în depozitul de 10,000 metri pătrați al Arla Foods. Producția are loc în fabrica de lactate Arla, la doar câțiva km depărtare. “Livrăm pudră de proteine din lapte oriunde în lume”, declară cu mândrie managerul depozitului Arla din Holstebro, “exceptând Australia, Noua Zeelandă și Africa.”

Până la jumătatea anului 2012, pudra de proteine din lapte împachetată în colete de diferite dimensiuni era stocată fie în depozit, fie în simple rafturi. Coletele mari, care cântăreau 500 kg ocupau aproximativ 35% din suprafața depozitului - așa că a fost nevoie de procese mai eficiente.

Jens Korbo
Manager depozit Arla

“Per ansamblu, ce a reușit Jungheinrich să facă pentru noi constituie o soluție excelentă!“

Sistemele de stocare pe înălțime salvează spațiu

Soluția sugerată pentru stocarea coletelor de 500 kg a fost un sistem compact de depozitare cu cărucioare transport-shuttle asociate. Potențialul unui sistem convențional compact, de exemplu salvarea spațiului prin eliminarea culoarelor de lucru, este extins prin utilizarea sistemelor de tip shuttle. Această utilizare permite un grad mai înalt de încărcare, de procesare și o utilizare mai ergonomică a spațiului.

Sistemul a fost proiectat ca fiecare canal de lucru să încarce exact 13 paleți. Două canale suprapuse corespund unei încărcături de camion. Acestea pot fi manevrate cu un stivuitor (EFG 218) și un shuttle (UPC). Cooperativa de lactate s-a hotărât asupra unui UPC, echipamentele fiind, în acest caz, foarte eficiente prin ridicări repetate și descărcări în același canal de paleți.

UPC-ul este poziționat pe furcile stivuitorului și folosit în canalul de paleți în timpul depozitării. UPC-ul se mișcă individual pe sub palet și duce mărfurile spre a fi transportate, fără a fi conectat în mod direct de stivuitor. Astfel, căruciorul transport-shuttle controlează în mod independent întreaga operațiune de transport și mișcările de ridicare, folosindu-se de senzorii din dotare pentru a evita coliziunile. În tot acest timp, operatorul poate ridica un alt palet pentru a fi stocat, îl poate poziționa la începutul canalului de lucru și poate trece la următorul.

Cooperare eficientă

Stivuitoarele fac parte din soluția noastră completă. Câțiva transpaleți electrici ERE 225 manevrează mărfuri și descarcă din camion, dar și transportă mărfurile în sistemul de stocare compact. Datorită platformei fixe, aceste echipamente pot atinge viteze de 12 km/oră, ceea ce înseamnă că mărfurile pot fi transportate într-un mod foarte eficient.

Stivuitorul electric EFG 218 se comportă ca un echipament de bază pentru UPC și transportă bunurile de la sistemul de stocare compact către exterior. Stația de lucru proiectată într-un mod ergonomic asigură o operare relaxantă. Korbo subliniază originalitatea și importanța promisiunii sale: “Atunci când operatorii noștri se simt nu doar în siguranță, ci și confortabil în noile stivuitoare, eficiența în toate procesele de lucru crește considerabil!”

“Munca a fost mult mai eficientă aici de când folosim UPC de la Jungheinrich!” confirmă Elo Kristensen, lucrător în depozit. Korbo adaugă: “Da, se muncește într-un mod rapid și eficient aici. În plus, întregul sistem ne oferă un grad mare de flexibilitate! Per ansamblu, ce a reușit Jungheinrich să facă pentru noi constituie o soluție excelentă!“

Aveți întrebări?