+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
AVO
Cântărire optimizată a condimentelor

Echipamentele ghidate automat conectează silozurile de condimente AVO

Sintagma 'Gust și tehnologie' definește succesul AVO, unul din specialiștii de top în Europa în domeniul condimentelor. Disponibilitatea de a inova și renova a determinat AVO să optimizeze procesele intralogistice cu ajutorul tehnologiilor potrivite.

Automatizare și optimizare

La depozitele fabricii de condimente AVO, a fost folosit sistemul de echipamente ghidate automat, pentru transportul echipamentelor de cântărit condimente, din trei motive-cheie. În primul rând, pentru a obține acuratețe maximă la mixurile de condimente. În al doilea rând, pentru a putea urmări rețetele și, în al treilea rând, pentru a ușura munca angajaților prin eliminarea unor activități repetitive. În plus, a fost nevoie de procesarea unor loturi de mici dimensiuni, cu conținut variat, timp în care s-a dorit evitarea oricărui fel de contaminare.

Goran Milosevic
Manager de producție la fabricile AVO

„Am fost surprins de cât de repede și de ușor, operatorii noștri au deprins competențele necesare și de cum s-au acomodat cu echipamentele.”

Sisteme de echipamente ghidate automat

De câțiva ani, sistemul de echipamente ghidate automat, controlate laser, manevrează transportul în zona de cântărit condimente. Scopul acestora este să poziționeze containerele sub sistemul de îmbuteliere și să dozeze cu acuratețe foarte mare. 

Avantajul folosirii sistemului de echipamente ghidate automat constă în navigarea laser, care asigură optimizarea rutelor, eliminând orice fel de daună de transport. Cu o disponibilitate de 98%, acest sistem conferă siguranță maximă, costuri reduse de personal și proceduri standardizate.

Un beneficiu adițional îl reprezintă promptitudinea cu care AGV-S poate fi integrat în infrastructura deja existentă și nu necesită timp de așteptare. Un alt efect pozitiv, este că, datorită navigării în depozit, nu se delimitează un culoar anume, ceea ce conferă o flexibilitate sistemului AGV-S, putând fi reproiectat, dacă schimbările în producție o solicită.

Pentru depozitele AVO, s-a ales preparatorul de comenzi vertical pentru sistemul de echipamente ghidate automat: EKS 210. Factorii cheie care au determinat alegera acestuia au fost capacitatea sa de încărcare de 1000 kg, viteza de deplasare de 9 km/h și excelenta manevrabilitate, ce este imperios necesară pentru cântărirea condimentelor în spații înguste.

Autonomie și flexibilitate

Goran Milosevic, managerul de producție al fabricilor AVO, spune: "Obișnuiam să manevrăm produsele brute manual. De când am luat în calcul automatizarea procesului de lucru, am decis că alegerea potrivită este un sistem de transport fără operator." Diferența principală este că, prin automatizare, în locul a opt produse brute, AVO-Werke poate acum doza, cântări și umple patruzeci de condimente.

Din acest motiv, Goran Milosevic este absolut încântat și adaugă: "Aș alege oricând acest sistem din nou, fără nicio ezitare. Am fost surprins de cât de repede și de ușor, operatorii noștri au deprins competențele necesare și de cum s-au acomodat cu echipamentele. Am recomandat și clienților noștri, care ar putea fi interesați de automatizarea proceselor de lucru, să ia în considerare trecerea la sistemele AGV-S de la Jungheinrich."



Aveți întrebări?