0040 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
Stage Coko
Procese optimizate la Coko

Revoluții intralogistice în depozite pe înălțime

De nouă decenii, producătorul de materiale plastice de talie medie, Coko, a fost un furnizor de încredere cu motto-ul “Dăm formă produselor tale”. Datorită deciziei de a implementa sistemul nostru pentru depozite pe înălțime, eficiența și optimizarea proceselor au atins cote maxime."

Procese de lucru optimizate

Furnizorul de materiale plastice Coko, din Bad Salzuflen, și-a dorit eficientizarea proceselor de lucru din depozit. Pentru toate produsele din sistemul SAP ERP erau disponibile doar o locație de descărcare și un depozit. Din acest motiv, la Coko, produsele care trebuiau să fie depozitate împreună, erau separate, determinând pierderea timpului de către preparatoarele de comenzi, în căutarea acestora. Unul dintre sistemele noastre automate pentru depozite pe înălțime a fost soluția perfectă pentru toate problemele lor.

Jens Kastning
Head of Logistics la Coko-Werk GmbH & Co. KG

"De când am investit în depozitul automatizat pe culoare înguste, beneficiem de un proces logistic la un raport excelent costuri-eficiență."

Un depozit pe înălțime cu spații pentru 3,240 paleți

La sediul producătorului de părți tehnice din materiale plastice, în Bad Salzuflen, a fost construit un depozit pe înălțime cu spații pentru 3,240 paleți. După o analiză asupra eficienței și impactului economic, a fost luată decizia de a implementa un depozit automatizat pe culoare înguste. Am furnizat nu doar tehnologie pe rafturi cu trei stivuitoare automate pentru culoare înguste ETXa, ci și un sistem WLAN cu terminalele aferente.

Intralogistică dintr-o singură sursă

Totul dintr-o singură sursă – este motto-ul companiei de familie Coko-Werk GmbH & Co KG. Activitatea de bază a acesteia este fabricarea de unelte și produse din plastic, dar și turnarea prin injecție și asamblarea componentelor, vopsirea, spumarea, sudarea și printarea. Cei de la Coko erau deja foarte încântați de stivuitoarele noastre, pe care le foloseau de mulți ani. Drept urmare, când au avut de ales între doi furnizori, colaborarea de până atunci a cântărit foarte mult în luarea deciziei.

Eficiență sporită

Pe lângă raportul excelent costuri-eficiență și o îmbunătățire generală a activității, furnizorul de materiale plastice beneficiază și de un consum redus de energie și de mai puțină uzură. După o analiză a sistemului și a performanțelor acestuia, a fost implementată o soluție WLAN în mediul automatizat. Avantajul acestei soluții este că administrarea centrală a punctelor de acces este posibilă în mod direct și de la distanță. Schimbul de date dintre terminalele stivuitoarelor și sistemul SAP-WM se face prin WCS, care acționează ca un controlor al fluxului materialelor, monitorizează tehnologia de transportare și administrează pozițiile a mai mult de 3,000 de paleți.

O revoluție intralogistică de succes

Cei de la Coko sunt mulțumiți de soluția oferită de noi. Jens Kastning, Head of Logistics la Coko-Werk GmbH & Co. KG, Bad Salzuflen: “Acum putem lucra după principiul FIFO și respecta, astfel, toate direcțiile trasate de industria automotive. În plus, știm ce mărfuri și în ce poziție se află. "Numărul mare de stivuitoare denotă faptul că beneficiem de un înalt nivel de redundanță, ce ne conferă o capcacitate de furnizare îmbunătățită. Este un avantaj pe care îl putem folosi în relația cu clienții noștri."

Aveți întrebări?