+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
Stage Exemple clienți
Cel mai mare depozit pe înălțime din Elveția

EMS-Chemie și-a extins capacitatea de depozitare în timp record

De la Grisons către întreaga lume: EMS-Chemie AG din Domat/Ems este un jucător global în mai multe sectoare. În scopul unei dezvoltări continue, aceștia au contractat Jungheinrich pentru construcția și operarea celui de-al treilea depozit pe înălțime. Un proiect record.

Extindere într-o zonă limitată

Grupul EMS este un specialist pe plan mondial în materialele chimice fine și sectorul chimiei industriale.

Înainte de demararea proiectului cu Jungheinrich, existau două depozite pe înălțime la sediile companiei din Domat/Ems, Grisons. Odată cu extinderea EMS Chemie, și capacitatea depozitelor a trebuit mărită.

Scopul nostru a fost: construirea celui de-al treilea depozit cu 12,800 spații pentru paleți în cea mai mică zonă posibilă, în cel mai scurt timp și simultan cu desfășurarea activității. Terenul era chiar lângă un plan de drum. Capacitatea de stocare putea fi atinsă doar construind pe verticală, ceea ce a însemnat că proiectul a căpătat dimensiuni neobișnuite. Acesta a devenit cel mai înalt depozit automatizat construit în Elveția, având 44mx15m!

Planificare și consolidare în câteva săptămâni

Proiectul nostru a acoperit planificarea, livrarea și consolidarea depozitului și nu numai. Am adaptat tehnologia de transport existentă în hala de exporturi și am integrat noua construcție în sistemul de management al depozitului. În doar 14 săptămâni echipa noastră a folosit în Domat/Ems 1,000 tone de oțel, 500,000 șuruburi, 11 km de stâlpi de susținere și 55 km de cărucioare de paleți. Cum fiecare palet trebuie să poată transporta până la 1.3 tone, podeaua este extrem de rezistentă și are 70 cm grosime.

Construcția în sine a avut nevoie de tehnologie de înaltă performanță, ca și proiectarea și dimensiunile depozitului. Podelele rezistente au fost aduse de elicoptere. În final, datorită înălțimii clădirii și curenților de aer, a fost nevoie de atașamente speciale. Ambele echipamente stacker crane au fost introduse prin acoperiș în spațiile dintre rafturi. Am folosit cel mai mare echipament de acest fel din lume pentru acest scop. Startul proiectului și construcția depozitului au fost caracterizate de managerul de proiect ca fiind excepționale. Acesta a mediat comunicarea dintre echipa noastră și celelalte părți implicate. Toate aspectele au fost corelate cu eficiență - ceea ce a avut ca rezultat demararea modificărilor și extinderii depozitului cu zece săptămâni înainte de termenul limită!

Full service la timp

Misiune îndeplinită? Da, dar nu în întregime. Echipa noastră se asigură că operațiunile se desfășoară într-un mod conform chiar și după inaugurare. EMS-Chemie AG a decis să contracteze și serviciile de service, ce pot fi apelate 24 ore pe zi. Suntem responsabili de service și mentenanță pentru acest depozit cu mai mult de 100 de tehnicieni de pe teritoriul Elveției.

Aveți întrebări?