+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
Stage Exemple clienți
Logistică ecologică

Depozitul modern combină productivitatea cu arhitectura

Ecologia este adânc înrădăcinată în conceptul filosofic al companiei Ricola Herb Center. Hala este făcut din lut, un material de construcții natural. "Inima" sa este un depozit bazat pe distanțe scurte și pe 23 din cele mai eficiente stivuitoare. 

O companie mare cu amprentă mică asupra mediului

Un imperiu dulce poate fi descoperit în pungile cu ierburi Ricola Swiss. În Laufen, Elveția, sediul companiei monitorizează exportul în mai mult de 50 de state pe plan mondial. Nucleul companiei este Herb Center. 1.4 milioane tone de ierburi proaspete sun spălate, uscate, tăiate, stocate și mixate în fiecare an în hala de 3,600 metri pătrați. Din depozitele aflate în vecinătate, sunt livrate 290 milioane de pachete, an de an. Cu aproximativ 400 angajați, asigurarea operațiunilor logistice trebuie foarte bine stabilită.

Filosofia principală a companiei se află pe primul loc: protejarea mediului înconjurător. Totul este proiectat într-o direcție ecologică la Ricola - de la ingredientele naturale la întregul lanț de distribuție. Familia elvețiană a urmat toate trendurile în materie de protecție a mediului, cu mult timp înainte să devină arhicunoscută. Ca o însumare a conștientizării respectării mediului, Ricola a contractat arhitecții principali de la Herzog & de Meuron, pentru a proiecta Herb Center din materiale naturale: este cea mai mare clădire de lut din Europa. Productivitatea și eficiența sunt prioritare, pentru ca tot ce se află în spatele ușilor închise să fie în armonie cu mediul înconjurător. În mod special, logistica depozitului ar trebui să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Thomas Aeschlimann
Manager operațional al Ricola

“Soluția oferită de Jungheinrich asigură eficiența și sustenabilitatea proceselor intralogistice din depozitele noastre."

Concept de depozitare cu o utilizare ideală a spațiului

Conceptul nostru de depozitare a câștigat competiția. Este caracterizat prin utilizarea optimizată a spațiului și scurtarea rutelor. Totul este proiectat în acord cu spațiile înguste ale culoarelor de lucru din depozit. Doar un spațiu minim este necesar pentru a opera între rafturile de paleți de tip B în depozitul pe culoare înguste. Rafturile noastre de paleți îmbunătățesc foarte mult optimizarea spațiului, deoarece permit depozitarea la înălțimi foarte mari. Electrostivuitoarele noastre permit un flux lin al mărfurilor.

Stivuitoare ce economisesc energie

Stivuitorul electric pentru culoare înguste EKX 513 a fost special creat pentru nevoile Herb Center. Depozitul în carantină, sistemul de tăiere și facilitățile de mixare au fost asigurate de un electrostivuitor cu trei roți EFG 216k. În clădirea apropiată, un transpalet electric cu operare la mică înălțime, EJE C20 completează transportul și producția. Stivuitoarele noastre contribuie, de asemenea, la operativitatea ecologică prin performanță ridicată și un consum minim de energie. Cu tehnologia trifazică Jungheinrich, acestea ating o eficiență optimă și câștigă energie cand frânează. O singură încărcare a bateriei este suficientă pentru două schimburi de muncă.

“Am avut deja destul de multe experiențe plăcute cu siguranța și calitatea date de echipamentele furnizate de Jungheinrich și de beneficiile expertizei lor în materie de utilaje necesare în depozit. A fost o decizie ușor de luat”, spune Thomas Aeschlimann, managerul operațional al Ricola. “Soluția oferită de Jungheinrich asigură eficiența și sustenabilitatea proceselor intralogistice din depozitele noastre”.

Aveți întrebări?