+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
Stage Thyssen Krupp
Transport automatizat al componentelor de oțel

ThyssenKrupp se bazează pe sistemul nostru de echipamente ghidate automat

ThyssenKrupp și-a automatizat transportul intern cu un sistem de echipamente ghidate automat (AGV-S). Acesta manevrează porțiuni de șine pentru lifturi pe scări între diferite stații de lucru. Flexibilitatea optimizată și spațiul minim necesar au fost factorii cheie pentru decizia de a automatiza.

Optimizarea rutelor, sincronizarea proceselor

ThyssenKrupp produce șine pentru lifturi pe scări în fabrica olandeză din Krimpen an der Issel. Departamentul de producție șine a căutat o soluție flexibilă și performantă pentru transportul intern al materialelor și pentru optimizarea proceselor de lucru. 
Obiectivul a fost sincronizarea acestora și minimizarea erorilor prin intermediul automatizării, destinată să elibereze angajații de diverse sarcini prin eliminarea întreruperilor în transportul intern. Au fost luate în considerare spațiul limitat și necesitatea de urmărire a produselor în procesul de producție.
Scopul a fost automatizarea transportului mărfurilor între pașii de producție - pe cât de flexibil se poate.

Kurt Debaene
Operations Manager Accessibility la ThyssenKrupp

“Automatizarea a acoperit întreg transportul intern. Cerința de bază a fost păstrarea flexibilității și folosirea spațiului la capacitate maximă.”

Automatizare cu flexibilitate maximă

Departamentul de producție șine are șase grupuri de procesare a țevilor și profilelor de rafturi. Fiecare dintre acestea este responsabil de o anumită fază de producție. Drept urmare, mărfurile trec prin fiecare stație de lucru.
Pentru a-și păstra flexibilitatea, s-au decis asupra unui sistem de echipamente ghidate automat (AGV-S). O șină simplă și o bandă transportatoare nu sunt suficient de flexibile pentru a suporta schimbări în procesul de lucru. Un singur AGV-S este suficient pentru a transporta părți de șine grupate. Dacă, pe viitor, capacitatea va crește considerabil, un AGV-S adițional se poate integra printr-o metodă foarte simplă.

Echipamente ghidate automat fără operator

ThyssenKrupp s-a decis asupra sistemului nostru de echipamente ghidate automat ca o soluție logistică pionier, ce constă într-un transpalet electric conectat la sistemul host.
The ERC 215a este un stivuitor automat bazat pe un echipament standard Jungheinrich. Datorită navigării laser și triangulației, stivuitorul fără operator deservește 28 stații de lucru din fabrică și poate transporta până la opt țevi și profile de rafturi în același timp. Software-ul logistic monitorizează succesiunea comenzilor ce sunt procesate automat. Pentru a evita rănirea sau avarierea, stivuitorul este dotat cu senzori de siguranță. Acesta se oprește imediat dacă un obstacol îi blochează calea. În momentul în care drumul este liber din nou, stivuitorul își continuă deplasarea.
În zilele noastre, eficiența și valorificarea acesteia sunt foarte importante în procesul de lucru, paleții pot fi urmăriți în fiecare pas din producție, iar personalul ThyssenKrupp este mult mai puțin solicitat.

Aveți întrebări?