+40 244 700 701 Hotline service Număr de apel gratuit
Formular de contact
Newsletter
ETV 2i
03/19/2024

Eficiența redefinită: Jungheinrich prezintă noua serie de Reach Truck-uri ETV 2i

Noua serie de stivuitoare pentru aplicații ușoare și medii

Tehnologie Li-Ion integrată pentru o funcționare deosebit de economică

Jungheinrich își prezintă cea mai recentă inovație în sectorul stivuitoarelor cu rază de acțiune: Seria ETV 2i este special concepută pentru clienții care caută cea mai înaltă calitate și flexibilitate în condiții economice.

Jungheinrich prezintă noua sa serie de stivuitoare cu rază de acțiune ETV 2i la LogiMAT 2024. Stivuitorul inovator cu ioni de litiu a fost dezvoltat special pentru aplicații ușoare și medii. Principalul grup țintă sunt clienții ale căror cerințe de funcționare se ridică la aproximativ cinci ore de funcționare pe zi sau mai puțin. Modelele ETV 214i și ETV 216i oferă capacități de încărcare de 1.400 kg și, respectiv, 1.600 kg până la o înălțime maximă de ridicare de 10.700 mm. Noua serie ETV 2i este concepută în mod deliberat pentru eficiență atât din punct de vedere al costurilor, cât și al consumului de energie. Jungheinrich a dezvoltat un sistem de acționare complet nou pentru cea mai recentă generație de transpalete, cu un nou motor de acționare, o nouă cutie de viteze și o nouă roată motoare, precum și o nouă generație de invertoare dezvoltate tot de Jungheinrich. "Noua noastră serie ETV 2i a fost dezvoltată ca o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru clienții care acordă o mare importanță calității, robusteții și opțiunilor de personalizare, dar care, în același timp, nu au nevoie de un stivuitor de înaltă performanță pentru operarea în două schimburi și nu numai, datorită densității reduse de operare", a declarat Christian Erlach, membru al Consiliului de Vânzări al Jungheinrich. "Ne-am bazat dezvoltarea seriei ETV 2i pe o analiză extinsă a datelor din aproximativ 14.000 de implementări reale ale clienților cu ajutorul stivuitoarelor noastre cu rază de acțiune. Datele arată că, în practică, vehiculele cu capacități supradimensionate sunt utilizate în prezent în multe aplicații. Am ținut cont de această perspectivă cu noile noastre stivuitoare cu rază de acțiune din seria ETV 2i. Acestea sunt deosebit de eficiente și oferă cea mai bună calitate Jungheinrich, cu siguranță maximă și ușurință de utilizare, precum și obișnuita gamă largă de opțiuni, la costuri de achiziție imbatabil de atractive", spune Erlach. 

ETV 2i (1)

Seria ETV 2i are o baterie litiu-ion integrată ca dotare standard, care - datorită capacităților sale de încărcare rapidă și intermediară și a faptului că nu necesită întreținere - permite o funcționare deosebit de flexibilă și asigură astfel o disponibilitate ridicată a stivuitorului. Jungheinrich oferă stivuitoarele din seria ETV 2i cu două opțiuni de baterii. Sunt disponibile capacități de 230 Ah sau 460 Ah. "Cu bateria litiu-ion de 230 Ah, putem oferi clienților noștri stivuitoarele din seria ETV 2i la un nivel de preț similar cu cel al unui stivuitor telescopic convențional cu baterie cu plumb-acid. Acest lucru înseamnă că tehnologia litiu-ion a ajuns pe piața de masă a stivuitoarelor cu rază de acțiune", spune Erlach. Acest lucru nu este doar sustenabil, ci are și un impact pozitiv asupra costurilor de operare. Stivuitoarele Jungheinrich cu baterii litiu-ion consumă cu aproximativ 20 de procente mai puțină energie în timpul utilizării decât stivuitoarele cu plumb-acid.

În versiunea standard, stivuitoarele cu rabatabilitate din seria ETV 2i au o dimensiune L2 de 1278 mm și, prin urmare, sunt semnificativ mai scurte decât stivuitoarele cu rabatabilitate convenționale cu aceeași capacitate de încărcare reziduală. Acest lucru înseamnă că noile vehicule pot fi utilizate în siguranță și în mod eficient și pe culoarele înguste cu o lățime de la 2775 mm. ETV 214i cu baterie de 230 Ah este disponibil, de asemenea, cu o dimensiune L2 opțională de 1178, care este cu încă 100 mm mai scurtă. Acest lucru îl face cel mai compact stivuitor telescopic din clasa sa și este potrivit pentru utilizarea în medii de depozitare deosebit de înguste.   

Cu noua sa serie de transpalete, Jungheinrich stabilește noi standarde în ceea ce privește confortul. Acest lucru este posibil datorită bateriei litiu-ion care economisește spațiu. Jungheinrich a coborât cu 10 cm platoul pentru picioare al seriei ETV 2i, inclusiv platforma șoferului, în comparație cu modelele precedente, ceea ce face ca intrarea și ieșirea să fie considerabil mai ergonomice. În general, seria ETV 2i are un spațiu semnificativ mai mare pentru șoferi. Cabina de pilotaj a noilor vehicule este caracterizată de două scaune diferite cu o gamă largă de opțiuni, comenzi ușor accesibile și opțiuni practice de depozitare. Volanul și cotiera pot fi reglate fiecare separat și fără efort. Deoarece toate funcțiile pot fi controlate în mod sensibil cu ajutorul sistemului soloPILOT, testat și dovedit, ETV 2i poate lucra cu precizie milimetrică. De asemenea, acesta poate fi utilizat pentru a controla accesorii, cum ar fi un poziționer de furci opțional.

Siguranța a jucat, de asemenea, un rol special pentru Jungheinrich în dezvoltarea seriei ETV 2i. Datorită designului său compact și înălțimii reduse a bateriei, stivuitorul oferă o vizibilitate îmbunătățită în toate direcțiile, ceea ce reduce la minimum riscul de accidente în timpul funcționării. Opțional, un Floor Spot poate fi integrat în plafonul de protecție pentru a îmbunătăți vizibilitatea vehiculului. Alte dotări includ, de asemenea, o bandă luminoasă cu LED-uri în jurul acoperișului vehiculului. Noua caracteristică de siguranță numită SmartStripe are funcții precum luminile de zi, indicatoarele și luminile de frână. În viitor, va fi posibilă și afișarea nivelului de încărcare și a diferitelor mesaje de avertizare direct pe banda luminoasă.

Jungheinrich se concentrează, de asemenea, pe adaptabilitatea individuală cu ETV 2i: stivuitorul poate fi adaptat la cerințele specifice ale clientului cu o gamă largă de opțiuni. Printre acestea se numără opțiunea unui acoperiș protector panoramic, o cameră digitală pentru stivuitor, reglarea înălțimii scaunelor și - pentru prima dată în acest segment - un încărcător complet integrat.

Privind spre viitor, Jungheinrich a anunțat lansarea noii serii de transpalete de înaltă performanță ETV 3i pentru cele mai intensive aplicații de depozitare cu înălțimi de ridicare mari și sarcini grele în regim de funcționare continuă în 2025. Aceste reach truck-uri vor avea capacități de încărcare și înălțimi de ridicare mai mari, precum și viteze de deplasare și de ridicare mai mari decât cele ale seriei ETV 2i, pentru a răspunde nevoilor aplicațiilor mai exigente în utilizare de înaltă performanță. În acest scop, Jungheinrich va adăuga baterii litiu-ion de 690 Ah la portofoliul de baterii din această serie. 

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați: 

Dr. Benedikt Nufer, purtător de cuvânt

Tel.: +49 40 6948 3489 

Mobil: +49 151 2779 1245 

benedikt.nufer@jungheinrich.de 

 

Despre Jungheinrich: 

Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții intralogistice din lume, Jungheinrich promovează de 70 de ani dezvoltarea de produse și soluții inovatoare și durabile pentru fluxurile de materiale. În calitate de pionier în acest sector, afacerea de familie listată la bursă se angajează să creeze depozitul viitorului. În anul financiar 2022, Jungheinrich și forța sa de muncă de aproximativ 20.000 de angajați au generat venituri de 4,76 miliarde de euro. Rețeaua globală cuprinde 12 unități de producție și companii de servicii și vânzări în 42 de țări. Acțiunea este listată la MDAX.

Aveți întrebări?